Ако човек следи иновациите в грижата за косата, вероятно е запознат

...
Ако човек следи иновациите в грижата за косата, вероятно е запознат
Коментари Харесай

Защо да използваме оризова вода за косата си

Ако човек следи иновациите в грижата за косата, евентуално е осведомен с последните трендове, основани на храните. При това на тези храни, които са част нашето всекидневие. Какъвто е оризът - и по-точно оризовата вода.
 Стрес, дефицит на субстанции, стилизиране - по какъв начин да се оправим с изтъняване и загубата на коса
Как да се оправим с изтънялата и падаща коса

Грижите са сложни

Оказва се, че нишестеният разтвор е извънредно положително средство за косата и работи чудесно против нейната загуба, както и за възобновяване на блясъка и жизнеността ѝ.

И най-хубавата част от всичко: трансформацията на косата може да се реализира с ежедневни неща от кухнята, освен това при нулеви разноски.

Как работи

Да полеем косата си с оризова вода е потребно, защото това е протеиново лекуване, което прониква надълбоко и възвръща от вътрешната страна на открито. Косата се състои най-вече от кератинов протеин, а оризовата вода може да помогне за попълване на всичко, което се губи с времето. И по този начин косата да стане по-сияеща, плътна и устойчива.
 Снимка 568561

Освен протеиновите свойства, оризовата вода е цялостна с хранителни субстанции като аминокиселини, витамини B, C и E, минерали и антиоксиданти. Всички те подхранват скалпа и вършат косъма по-гладък и дълъг. Оризовото нишесте работи като уплътнител върху космените фоликули, предотвратявайки начупването и накъсването, а по този начин предизвиква и растежа.

Направи си самичък

Или използваме вода, останала от варене на ориза, или го накисваме за една нощ. Препоръчително е да се употребява съответствие една част ориз към две елементи вода.
 Снимка 568560

След като измием косата с шампоан и я подсушим леко, може да я полеем с отварата - от скалпа до краищата. Добре е да останем по този начин към 10 минути, преди да изплакнем. Процедурата може да се прави един път на една или две седмици, само че не по-често.

Универсален войник

Типът коса кардинално няма значение. Повишено внимание само би трябвало да имат хората с по-тънка коса, защото протеините могат доведат до нежелано утежняване, поучават от Prevention.
 Снимка 568558

Оризовата вода е изключително потребна и ефикасна за третирани и боядисвани коси. Затова тези, които желаят да върнат гривата си към живот, сигурно могат да се възползват от нейните изгоди.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР